Brood is waarschijnlijk één van de meest populaire dingen die er bestaat! Elke dag eten miljoenen mensen ’s morgens en ’s middags hun zelf gesmeerde boterhammen op. Het is iets die al eeuwenlang in onze cultuur zit en ook van kinds af wordt aangeleerd. Iedereen herinnert zich waarschijnlijk wel nog zijn eerste boterhammen met choco. Maar vandaag de dag blijft het niet bij enkel een simpel brood.
Brood in alle soorten en maten
Er zijn duizend en één soorten brood, wit brood, bruin brood, meergranenbrood, … het zijn er teveel om op te noemen. De ene al wat beter voor de lijn dan de ander, wat speciale ingrediënten om voor een unieke smaak te zorgen, maar ook de vorm is niet gelijk. Met zoveel keuze wordt het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Soms wil men gewoon nog eens een simpele boterham eten in plaats van al die tierlantijntjes, gewoon nog eens een lekkere boterham. Dan moet je niet meer verder zoeken.
Als eens over gehoord over brood met karakter?
Karakterbrood is brood die op de authentieke wijze gemaakt is. Bij het hele proces komen geen moderne machines te pas, gewoon het oude recept en de bakker die zijn handen vuil maakt. Men noemt het ook wel karakterbrood omdat er nooit 2 perfect dezelfde broden zullen zijn. Doordat de bakker het brood nog zelf kneed en vorm geeft, heeft het brood een unieke vorm en dus ook karakter. Iedereen kan wel zijn eigen recept hebben, maar het principe blijft hetzelfde. Een ambachtelijke manier van brood maken die ervoor zorgt dat men bij iedere hap een stukje cultuur proeft. Door de ambachtelijke wijze waarmee het brood wordt gemaakt is het ook zo dat de granen die gebruikt worden niet met chemische producten worden besproeid. Enkel granen die op natuurlijke wijze groeien komen in aanmerking om gebruikt te worden bij dit proces.
Nostalgie bij iedere hap
Een dunne maar krokante korst aan de buitenkant maar met in het midden zacht en mals brood. Dus als men nog eens terug wilt gaan in de tijd en zich weer aan tafel wil schuiven voor die lekkere boterhammen met choco die je als kind zo lekker vond, probeer dan eens karakterbrood.