Surinaamse roti is waarschijnlijk een van de meest bekende roti-gerechten. Dit heerlijk gerecht wordt gemaakt met aardappel, kip, kouseband en natuurlijk de bekende rotivellen. Het gerecht ziet er kleurrijk uit, smaakt heerlijk en is helemaal niet zo moeilijk om te maken. Hier vind je een lekker en makkelijk gerecht voor Surinaamse roti waarmee je zelf meteen mee aan de slag kunt!
Bereiding van Surinaamse roti
Begin met het snipperen van de ui en de knoflook. Fruit deze aan in olie. Snijd ondertussen de kip in middelgrote stukken en bak deze aan in de pan waar je de ui en knoflook uithaalt. Schroei de kip aan de zijkanten dicht: het hoeft nog niet gaar te zijn. Schil en snijd daarna de aardappelen in kleinere stukken. Is de kip goed aangebakken? Doe de ui en knoflook dan met de aardappelen in de wokpan. Bak alles goed aan doe de masala kruiden erbij. Voeg een gedeelte van de bouillon toe, de kip en aardappelen mogen niet volledig ondergedompeld zijn in bouillon. Voeg tot slot de madame jeanette peper toe: deze mag niet openbreken tijdens het koken.
Blijf de bouillon toevoegen totdat de aardappelen gaar zijn: dit neemt ongeveer 30 tot 40 minuten in beslag. Voeg tot slot (15 minuten voor het einde) de kouseband toe, nadat je ze in stukken van 3 – 4 centimeter hebt gesneden. Kook de eieren hard in 8 tot 10 minuten en laat ze even afkoelen in koud water. De rotivellen kun je opwarmen in een koekenpan of magnetron.
Serveer de Surinaamse roti door het rotivel te vullen met kipmengsel en ei op een bord. Je kunt de roti zelf scheuren met je handen en in het mengsel dopen, maar het is ook mogelijk om dit met mes en vork te eten. Doe het zoals jij het prettig vindt.
De benodigdheden voor 4 personen
- 500 gram kip
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 500 gram kouseband
- 3 eetlepels masala kruiden
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 madame jeanette peper
- 750 ml kippenbouillon
- 4 eieren
- 4 rotivellen
- Peper en zout